Nu mai combina carnea cu aceste alimente! Greșeala pe care o facem în fiecare zi. Putem avea urmări grave

de:
28 dec. 2020
Nu mai combina carnea cu aceste alimente! Greșeala pe care o facem în fiecare zi. Putem avea urmări grave
Carnea la grătar nu este tocmai sănătoasă/ Photo by freestocks on Unsplash

Fie că este vorba despre carne de pui, porc, vită sau orice alt tip de carne, trebuie să ne ferim de combinațiile care pot face rău organismului nostru. Deși carnea este delicioasă lângă orice alt aliment în farfurie, stomacul nostru nu se va simți prea mulțumit la finalul mesei.

Există o serie de combinații interzise de alimente, iar carnea stă la baza multora dintre acestea. Într-adevăr, aceste meniuri sunt de multe ori greu de evitat, însă dacă ne dorim o stare de bine și dacă dorim să evităm pe cât se poate balonarea, trebuie să facem neapărat o schimbare.

Carne cu pâine, o alegere proastă

Toți știm că un sandwich cu piept de pui sau o ceafă de porc cu bucată de pâine prăjită este delicioas, însă știm ce înseamnă acest lucru pentru organismul nostru și ce efecte negative are?

Un lucru important de știut despre carne este că aceasta este bogată în proteine, indiferent de tipul ei, De cealaltă parte, pâinea conține carbohidrați, iar comibate, aceste alimente nu vor face altceva decât să îți încetinească digestia.

Studiile arată că stomacul are nevoie de cel puțin o jumătate de oră de pauză între aceste două alimente. Cu alte cuvinte, prima oară carne, iar după jumătate de oră pâinea, sau de ce nu, mai bine uităm de pâine.

Același lucru este valabil și în cazul combinației de carne cu paste. La fel ca și pâine, și pastele conțin carbohidrați, așa că nu te mira dacă o după o porție de paste cu șuncă de pui vei avea simptome de indigestie.

Totuși, dacă nu te poți abține deloc, există o salvare: salata: Dacă alegi să consumi carnea alături de o salată proaspătă, aceasta va fi de mare ajutor în procesul digestiei.

Ouăle și carnea, un adevărat pericol

Un alt meniu de care trebuie să ne ferim este cel de omletă cu carne, orice fel de carne. Știm cu toții că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă asta nu înseamnă că trebuie să mâncăm cel mai mult și cel mai prost.

Omletă cu piept de pui

Chiar dacă omleta este delicioasă atunci când este făcută cu puțină carne și brânză, află că acest lucru nu este atât de benefic pentru organismul tău. Atât ouăle, cât și brânza, dar și carnea, conțin proteine, iar combinate, vei avea o masă plină de proteine, care se va digera extrem de greu.

Cea mai bună soluție într-o astfel de situație este să fi hotărât: fie ouăle, fie brânza, fie carnea. În acest mod, eviți balonarea, starea de prea plin, iar digestia ta va fi parametri optimi. De asemenea, te vei simți bine întreaga zi și vei da randamentul dorit.

Combinația delicioasă, dar dezastruoasă 

O altă combinație de care trebuie să te ferești se întâmplă să fie și cea mai delicioasă: carnea și cartofii. Deși o coastă de miel, sau un piept de pui are un gust mai bun alături de o porție de cartofi prăjiți, trebuie să știi că pentru organismul tău efectul nu este unul prea plăcut.

Această combinație este una foarte ”greoaie” pentru stomacul tău, având în vedere amestecul de proteine cu carbohidrați, dar și grăsimi. Totuși, dacă ești un iubitor de cartofi, există soluție. Poți consuma carnea alături de cartofi doar dacă aceștia sunt gătiți fie la aburi, fie la cuptor. Cu alte cuvinte, nu trebuie să conțină ulei.