Dacă vrei să ai noroc în noul an, acest preparat nu trebuie să lipsească din meniul pentru Revelion. Tradiția spune că aduce mare noroc atunci când este consumat în noaptea dintre ani. Cătălin Scărlătescu a prezentat rețeta, care este extrem de simplă și accesibilă oricui.
În cazul în care nu știai până acum, peștele, pus pe masa de Revelion semnifică belșug și noroc. Tradiția spune că dacă alegem să consumăm pește în noaptea dintre ani, noul an va fi unul mult mai norocos, iar sănătatea și belșugul nu vor lipsi nici ele.
Cum nu toată lumea se pricepe la preparat pește, chef Cătălin Scărlătescu vine cu o rețetă extrem de simplă pe care oricine o poate prepara acasă fără prea multă bătaie de cap. Mare atenție însă la ce pește alegeți, este foarte important ca acesta să fie proaspăt, în caz contrar, puteți avea probleme digestive.
Spre deosebire de carnea de pui, de vită, sau de porc, peștele este mai pretențios, așa că trebuie depozitat în condiții optime. De asemenea, pentru ca gustul să fie unul deosebit, asigură-te că adaugi și legume la cuptor. Sunt combinația perfectă.
Pe lângă că faptul că această rețetă aduce noroc în noul an, trebuie să știi că este extrem de săracă în calorii, așa că este o soluție bună și pentru persoanele care țin la silueta lor și nu vor să mănânce prea mult în noaptea dintre ani.
Pentru a prepara rețeta lui Cătălin Scărlătescu vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
După ce ai bifat toate ingredientele de pe listă, trebuie să te apuci de treabă, însă respectând cu strictețe fiecare pas. Prima oară se taie folia de aluminiu, aproximativ două sau trei foi, de aceași mărime.
Se feliază apoi lămâia și se așează ca un pat, se pune apoi peștele, condimentat după preferințe, legumele tăiate, ierburile, uleiul de măsline, iar pe final se stoarce puțină lămâie deasupra.
Toate legumele adăugate își vor lăsa apa, iar împreuă cu uleiul și untul, sosul rezultat va fi unul delicios. Mare atenție însă când acoperi întreaga compoziție. Apasă bine cu palma pentru a scoate tot aerul.
Fiecare pachet se pliază de minimum 6,7 ori pe fiecare din cele 3 lături și se presează bine la capete, la fiecare pliere, trebuie să arate ca un plic.
La final, totul se pune pe grătar pentru 16-18 minute, în funcție de grosimea peștelui. Dacă peștele este mai gros este bine să stea și 25 de minute.
Treaba nu se termină aici. Poți prepara în același timp și legumele la cuptor pentru a avea o garnitură pe măsură în noaptea dintre ani.