Slăbește în timp ce dormi! Alimentele pe care trebuie să le consumi înainte de culcare. Caloriile se ard noaptea

de:
22 iul. 2021
Slăbește în timp ce dormi! Alimentele pe care trebuie să le consumi înainte de culcare. Caloriile se ard noaptea

Cine zice că somnul nu este eficient în lupta cu kilogramele în plus? În cazul în care nu știai până acum, caloriile se ard și noaptea atunci când știi ce alimente trebuie să consumi.

Metabolismul are un rol important în procesul de ardere al grăsimilor, iar timpul de somn și temperatura din dormitor influențează și ele procesul de ardele al caloriilor.

Câte calorii poți arde într-o singură noapte

Este foarte simplu să știi cât slăbești. Conform site-ului de sănătate livestrong.com, o femeie care are 55 de kilograme reușește să ardă într-o singură oră de somn 51 de calorii. Practic, după un somn complet de opt ore se pierd 408 calorii.

Cum funcționează calculul? Ei bine, cu cât greutatea unei persoane este mai mare, cu atât se ard mai multe calorii în timpul nopții, însă mare atenție la alimentația din timpul zilei, căci ea are cel mai important rol.

Un prim lucru pe care trebuie să îl faci este să nu mergi niciodată la culcare cu stomacul gol, pentru că vei încetini metabolismul și vei arde mult mai puține calorii. Poți opta pentru o gustare atunci când ți se face foame după ora 20.00.

Alimentele pe care trebuie să le consumi seara

Acum, cel mai dificil e să știm ce ar trebui să consumăm, de fapt, seara pentru a nu ne face mai mult rău decât bine. Cerealele sunt o alternativă bună pentru o gustare. Conțin carbohidrați și se digeră foarte repede.

Iaurtul grecesc este și el o alegere corectă. Are un efect relaxant, calmează stomacul, așa că vei evita eventualele arsuri sau o indigestie, air somnul va fi mult mai odihnitor.

Dacă ți-e poftă de un fruct, optează pentru o banană, însă una singură și nu mai multe. Conține doar 105 calorii, are fibre, vitamine și ține și de foame. O altă alternativă o reprezintă nuciferele, precum caju, migdale, alune de pădure, nuci sau fistic. 20 de grame sunt suficiente pentru a-ți potoli foamea și pentru a-ți menține silueta.