Vlad Voiculescu a făcut public motivul real pentru care a fost demis. Sunt acuzații extrem de grave

16 apr. 2021
Vlad Voiculescu a făcut public motivul real pentru care a fost demis. Sunt acuzații extrem de grave

După o zi de tăcere, Vlad Voiculescu a ieșit public într-o conferință de presă pentru a explica de ce a fost demis și a adus acuzații grave celor de la Putere, mai exact liberalilor. Premierul Florin Cîțu a fost cel mai criticat și i-au fost aduse grave prejudicii de imagine. Fostul ministru al Sănătății a sugerat că, de fapt serviciile ar fi avut un rol în eliminarea lui din ecuația sănătății.

Mai mult, Vlad Voiculescu a transmis că practic motivul real al demiterii sale a fost legat de investigațiile pe care le-a întreprins și mai ales despre faptul că a făcut public că sunt anumite persoane care au fost privilegiate în campanie de vaccinare. Este vorba despre acel scandal, în care ministerul Sănătății a dat publicității listele cu centrele de vaccinare și numărul persoanelor care lucrează în structurile de stat secrete.

Vlad Voiculescu ascuză Serviciile Secrete

Practic, el a dezvăluit numărul spionilor din România, ceea ce a dus și la un dosar penal, anchetat de DIICOT acum. Astfel de informații sunt considerate secrete de stat și vulnerabilizează țara în fața inamicilor externi. În ceea ce privește epoleții, la care face referire Vlad Voiculescu, reamintim că tatăl său a fost colaborator al Securității, fapt deja dovedit.

„Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, cred că și aici m-am înșelat. Ne-am pomenit cu un corp de control care a aruncat în spațiul public lucruri neîntâlnite în lumea civilizqaată. Un guvern, un premier care dă un semnal că dacă vrei să aperi interesul public, dacă vrei transparență trebuuie să te temi, pentru că dacă deranjezi pe cine nu trebuie, un sistem de privilegii, atunci sistemul va acționa împotriva ta”, a spus Vlad Voiculescu în cadrul conferinței de presă din această dimineață de la Parlament.

Vlad Voiculescu a spus de ce a fost demis de la ministerul Sănătății

Fostul ministru al Sănătății a transmis practic că a fost demis de cei pe care i-a supărat de fapt. Întrebat cine sunt aceștia, el a răspuns destul de clar.

„Supărările sunt între cei care au beneficiat de acces privilegiat la vaccinuri. Dacă șeful unei case județe răspunde doar la comenzi politice, atunci cum credeți că va direcționa banii? Nu vorbim despre Casa Națională de Asigurări. Casele județene au independență foarte mare, decid cum se duc banii. Aveți vreo îndoială cât de mică că există inclusiv interese financiare?

Am găsit vulnerabilități absolut înfricoșătoare la insistuțiile centrale și din teritoriu, vorbesc despre neputința coordinării și neputința unui sistem. Instituțiile se construiesc cu oameni buni, în timp, cu așezare. Altfel, nu se construiește nimic. Am construit că fiecare minut a trebuit folosit pentru a aduce oameni, pentru a face proiecte. Cred că am greșit în anumite aspecte și cred că atunci când m-am așteptat la decență din partea multor politicieni, din partea unei părți a presei, am greșit Am crezut că premierul nu va folosi forţa pe care i-am dat-o pentru raţiuni care ţin de cariera sa politică. Cred că România are nevoie de politicieni care să acţioneze în interesul oamenilor şi să facă asta în fiecare zi”, a mai declarat Vlad Voiculescu.