Vrei să îți detoxifici corpul acasă? Iată cele trei alimente esențiale în acest proces. Puțini știu despre efectul lor detoxifiant

de: Ana Toma
14 ian. 2021
Vrei să îți detoxifici corpul acasă? Iată cele trei alimente esențiale în acest proces. Puțini știu despre efectul lor detoxifiant

Dacă vrei să îți detoxifici corpul într-un mod natural, trebuie să adaugi neapărat aceste alimente în dieta ta. Ele sunt detoxifiante, delicioase și au beneficii uimitoare asupra organismului tău atunci când sunt consumate regulat.

Curele de detoxifiere pot fi ținute și acasă atunci când nu ai timp să mergi la nutriționist. Tot ce trebuie să faci este să știi care sunt cele mai bune alimente detoxifiante și cum acționează ele asupra organismului tău.

Când este nevoie să faci o detoxifiere

Multă lume apelează la detoxifiere atunci când acumulează câteva kilogramel în plus, sau atunci când își simte organismul ”prea plin”. Puțini știu însă că detoxifierea este importantă în orice moment, nu doar atunci când organismul nostru cere acest lucru.

În cazul în care nu știai, detoxifierea este esențială mai ales în perioada iernii, asta pentru că organismul nostru nu se poate bucura de toate legumele și fructele proaspete pe care le consumăm în timpul verii.

Margaux J. Rathbun, un nutriționist foarte cunoscut la nivel mondial și creatoarea siteului authenticselfwellness.com, a vorbit despre cele trei alimente esențiale în procesul de detoxifiere.

Alimentul cu cel mai mare conținut de antioxidanți

Sfecla roșie este alimentul de bază pentru detoxifiere. Ea este bogată în antioxidanți și ne protejează de radicalii liberi. De asemenea, sfecla protejează și sănătatea vezicii. În cazul în care te întrebi cum o poți prepara pentru a te bucura de toate beneficiile ei cât mai repede, ei bine, smoothie-ul este cea mai rapidă soluție.

Sfecla roșie se prepară la aburi, iar băutura obținută se consumă dimineață. Cu siguranță vei observa efectele sale benefice într-un timp foarte scurt.

Semințele de Chia sunt un alt aliment cheie pentru detoxifierea organismului. Ele sunt bogate în acizi grași, Omega 3 și de asemenea conțin o cantitate foarte importantă de proteine, esențiale în eliminarea toxinelor din organism.

Pe lângă efectul detoxifiant, fibrele pe care aceste semințe le conțin ajută în procesul de digestie și îmbunătățesc tranzitul intestinal. Ele se consumă foarte simplu, fie prin adăugarea lor într-un smoothie, fie prin adăugarea lor în salate sau mâncăruri.

Lămâie, alimentul de bază pentru detoxifiere

Dacă nu ești adeptul semințelor de Chia sau al sfeclei roșii, poate te va încânta mai mult să adaugi lămâia în meniul tău zilnic. În cazul în care nu știai până acum, lămâile dețin proprietăți alcaline. De asemenea, pe lângă faptul că sunt extraordinare în procesul de detoxifiere, ele susțin sistemul imunitar și mențin și respirația proaspătă de-a lungul zilei.

Spre deosebire de semințele de Chia și sfecla roșie, lămâia este și mai simplu de consumat. Tot ce trebuie să faci este să storci o lămâie într-un pahar de apă rece în fiecare dimineață. Vei observa efectul detoxifiant la scurt timp, însă nu uita, totul se face cu răbdare.