Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Banii de pensii intră direct pe card. Raluca Turcan a spus clar când se va face plata pensiilor

de: Ana Toma
05 ian. 2021
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Banii de pensii intră direct pe card. Raluca Turcan a spus clar când se va face plata pensiilor
Raluca Turcan, ministrul Muncii

Pensionarii români așteaptă cu nerăbdare plata pensiilor, care a întârziat mai mult ca de obicei, însă ministrul Muncii, Raluca Turcan vine cu vești bune pentru aceștia. S-au purtat discuții, iar banii au fost deja virați.

Raluca Turcan a anunțat într-o postare pe contul personal de Facebook că a purtat discuții cu reprezentanții Casei de Pensii. Subiectul principal a fost respectarea calendarului de plată a pensiilor la domiciliu.

Banii au fost deja virați 

Potrivit mesajului transmis de ministrul Muncii, toate instituțiile implicate în procedurile de plată a pensiilor la domiciliu vor respecta calendarul stabilit. De asemenea, au fost deja întocmite ordinele de plată către Poșta Română, iar sumele pentru pensii au fost deja virate.

”Am discutat din nou azi cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice pentru a mă asigura că este respectat calendarul de plată a pensiilor la domiciliu pe care l-am stabilit cu instituțiile implicate. Casele Județene de Pensii au solicitat astăzi la prima oră Agenției Naționale de Administrare Fiscală transmiterea în regim de urgență către trezorerii a dispozițiilor bugetare reprezentând plățile de pensii pentru ianuarie 2021.

Ulterior, au fost întocmite ordinele de plată către Poșta Română și au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu în ianuarie 2021. Toate aceste proceduri vor permite Companiei Naționale Poșta Română să înceapă imediat achitarea pensiilor la domiciliu”, a scris Raluca Turcan.

Când ajung banii la pensionari 

Ministrul Muncii nu s-a oprit aici și face eforturi urașe pentru ca pensionarii să își primească banii. Raluca Turcan a precizat că toate procedurile au fost urgentate, iar banii vor ajunge în conturi în cel mai scurt timp.

De asemenea, ministrul a mai subliniat faptul că acest lucru nu se va mai repeta, iar de acum, calendarul pensiilor va fi respectat și banii vor ajunge la timp la pensionari.

”Am stabilit împreună urgentarea tuturor procedurilor, pentru ca în data de 4 ianuarie Casa de Pensii să poată trimite către Poșta Română toate ordinele de plată pentru pensii. Reamintesc că, pentru pensionarii care au optat să își primească drepturile bănești acasă, plata se face prin Convenție între datele de 1 și 15 ale fiecărei luni”, a mai precizat ministrul.

Și Casa de Pensii s-a angajat să realizeze toate ordinele de plată către Poșta Română în regim de urgență.