Cele mai delicioase și speciale paste. Se adaugă și avocado. Rețeta italiană. Lista tuturor ingredientelor

paste cu avocado
Paste cu avocado

Dacă vrei să intri în bucătăria italiană măcar pentru câteva minute, această rețetă sigur te va convinge. Poți prepara cele mai pufoase paste cu avocado, iar ingredientul secret pe care îl vei adăuga va face întreaga compoziție cu adevărat delicioasă.

În cazul în care vrei să prepari o masă ușoară, dar totuși delicioasă, pastele cu avocado sunt soluția ideală. Sunt delicioase, bogate în carbohidrați și de asemenea sățioase.

Ce beneficii îți oferă avocado 

Atât avocado cât și pastele au beneficiile lor asupra organismului.

În cazul în care nu știai avocado este o excelentă sursă de grasimi mononesaturate, sănătoase pentru sistemul cardiovascular. De asemenea, pe lângă grăsimi mononesaturate, avocado este bogat și în vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteina si antioxidanti.

Mare atenție însă, pentru a păstra aceste substanțe, avocado trebuie preparat fie la aburi, fie la cuptor, iar în această rețetă te vei bucura din plin de beneficiile sale, deoarece vei avea nevoie de un avocado copt.

De ce ai nevoie pentru a prepara pastele cu avocado

Acum că știm ce beneficii oferă avocado, trebuie să știm și de ce alte ingrediente mai avem nevoie pentru a prepara această rețetă italiană. Ingredientul secret pe care îl vei adăuga este brânza cu mucegai albastru.

Ea este cea care va face pastele mult mai pufoase și totodată le va da un gust deosebit. Și fulgii de ardei iute sunt un ingredient important în această rețetă.

Iată lista completă de ingrediente:

  • 200 g paste, în funcție de preferințe
  • 1 avocado copt
  • o legătură de coriandru proaspăt tocat (opțional)
  • 4 căței de usturoi tocat sau dat prin presă
  • 100 g brânză cu mucegai albastru (Gorgonzola) fărmițată
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute
  • piper măcinat
  • sare
  • apă

Cum prepari această rețetă

Dacă ai mai preparat paste până acum, această rețetă nu va fi deloc una dificilă. Pastele se prepară conform instrucțiunilor de pe pachet și se adaugă și sarea.

Până ce pastele se fierb, trebuie să te ocupi de avocado. Se scoate sâmburele fructului și apoi se scoate pulpa. Apoi, într-un blender sau robot de bucătărie se pune avocado, usturoiul și un pic de apă și se amestecă până la omogenizare.

Ultimul pas este cel mai simplu. Într-un vas mai mare se adaugă pastele, pasta de avocado cu usturoi, fulgii de ardei iute, coriandrul tocat și bucățile de brânză și se amestecă bine.

Nu uitați să le serviți imediat cu puțin piper măcinat deasupra. Este nevoie ca pastele să fie calde pentru a vă bucura de întreg gustul bucătăriei italiene.

Citește și:

Revista Presei