Diana Șoșoacă se înscrie în PSD? Ce condiții i-a impus fosta senatoare AUR lui Marcel Ciolacu

10 mart. 2021
Diana Șoșoacă se înscrie în PSD? Ce condiții i-a impus fosta senatoare AUR lui Marcel Ciolacu
Diana Șoșoacă a fost aleasă senator AUR la alegerile din decembrie 2020

Diana Șoșoacă se consideră vedeta momentului. Și pe bună dreptate. Este cel mai mediatizat politician și se bucură de o notorietate imensă. În doar câteva luni, acesta a devenit mai cunoscută decât liderul PSD, Marcel Ciolacu, care invitat la DCNews nu a ezistat să-i facă o invitație subtilă acesteia de a intra în PSD.

Întrebat de moderator dacă fosta senatoare AUR urmează se semneze adeziunea la Partidul Social Democrat, președintele partidului a spus că încă nu s-a discutat despre acest subiect. Încă! Ceea ce înseamnă că dacă aceasta ar dori ar fi primită cu brațele deschise.

Ușa deschisă la PSD pentru Diana Șoșoacă

„Nu cred că doamna Șoșoacă poate să strice relațiile PSD cu internaționala socialistă. N-am văzut-o că are derapaje. Este o apărătoare a unor drepturi cetățenești, dar nu a existat această discuție. Nu mă pot ante-pronunța. Nici dânsa nu și-a manifestat intenția.”, a spus Ciolacu în cadrul interviului DC News.

În stilul caracteristic, Diana Șoșoacă a avut și o replică pe măsură. Aceasta se simte foarte puternică și nu vrea să semneze adeziunea la niciun partid în momentul de față. Mai mult, ea susține că toate formațiunile politice o doresc, deși ea a explicat clar că îi este foarte bine independentă în momentul de față. Fiind invitată și preluată constant în mass media, vocea senatoarei este într-adevăr cea mai puternică în spațiul public. Dar asta pentru că doar ea se aude.

Diana Șoșoacă pune condiții PSD

„Eu trebuie să mă înscriu în toate partidele, că toate mă vor. E pe principiul dacă ea nu ne vrea, noi o vrem. Deocamdată mi-e bine independentă și cred că am reușit să schimb multe lucruri singură. PSD trebuie să treacă prin schimbări majore, să renunțe la baronii locali, să își facă curat în partid cu cei condamnați penal, cei care și-au bătut joc de țară. Și mai am o pretenție de la PSD, având în vedere că au avut majoritate și au susținut Guvernul PNL abuziv și a susținut acele legi abominabile, le solicit să iasă public și să își recunoască vina, să își asume ce s-a întâmplat de un an de zile în România, inclusiv morți din spitale. În aceste condiții putem vorbi cât de cât de un partid curat”, a fost replica Dianei Șoșoacă, miercuri, la Parlament.

Mai mult aceasta a spus clar că nu o atrage PSD, dar că nu vrea să comenteze despre negocierile pe care le-a purtat cu alte formațiuni politice. Chris Terheș a invitat-o să adere la PNȚCD, dar momentan Șoșoacă nu a dat un răspuns clar.

De ce a fost dată afara din AUR Diana Șoșoacă

Liderii AUR au dat-o afara din partid după ce au acuzat-o că nu respectă strategia de grup și face totul după bunul plac, deși se află într-o echipă.

„Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, era anunțul celor de la AUR la începutul lunii februarie.