EXCLUSIV. Avem un nou lider politic. Informații cheie despre Cătălin Drulă, noul ministru al Transporturilor. Detalii pe care foarte puțini le cunosc

26 mart. 2021
EXCLUSIV. Avem un nou lider politic. Informații cheie despre Cătălin Drulă, noul ministru al Transporturilor. Detalii pe care foarte puțini le cunosc

Dominic Fritz era marea speranță a USR pentru următoarele alegeri prezidențiale. Neamțul ales primar la Timișoara s-a bucurat de un boost serios de imagine în luna decembrie, după scrutinul local și mulți s-au grăbit să-l picteze în culori de lider, mai ales că piața politică duce lipsă de așa ceva.

Doar că situația dramatică a infectărilor din orașul pe care-l conduce l-a determinat pe tânărul german să-și depună deja demisia de două ori, spun surse pentru Voxbiz.ro. Acesta a fost întors din drum de colegii săi din USR, însă Fritz nu este deloc fericit în funcția pe care o deține și se simte complet depășit de situație. În acest context, din joben a ieșit un nou lider politic, Cătălin Drulă, fost olimpic la informatică, școlit la Toronto, în Canada, unde a plecat cu o bursă de studii.

Cine este cu adevărat Cătălin Drulă? Se creionează noul președinte al României?

El a fost consilier al premierului Dacian Cioloș în anul 2016, pe probleme de infrastructură și chiar a și fondat un ONG puternic în acest domeniu, Asociația Pro Infrastructură. Mai mult, este unul dintre tinerii geniali ai României. În perioada petrecută în Canada, el a dezvoltat o platformă de comunicare prin bluetooth. Ulterior, a conceput o altă platformă, care permite comunicarea necesarului de sânge pentru transfuzie prin telefonul mobil și livrarea acestuia prin drone la distanțe de până la 70 km, sistem devenit operațional în Rwanda.

Noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă are 39 de ani și a încercat să se facă auzit încă de dinainte de alegerile parlamentare. Ca și Fritz, și el a candidat tot la Timișoara, iar popularitatea lui a crescut astăzi ca-n basme, într-o zi, cât alții în zece ani. Greva ilegală de la Metrorex a scandalizat puternic populația, care a fost obligată să se înghesuie în autobuze sau să scoat[ bani din buzunar pentru a ajunge la serviciu cu taxiul, chiar în prima zi de restricții suplimentare, când pandemia pare să fi luat iarăși avânt.

Drulă l-a scos din joc pe Ludovic Orban: a cerut demiterea lui și s-a întâmplat

Ion Rădoi, un lider sindical antipatic, despre care presa a scris de multe ori că s-a îmbogățit șifonând bani publici a fost pus în antiteză cu tânărul războinic, Cătălin Drulă, care nu a cedat șantajului acestui personaj învechit în rele și care vrea să salveze țara de la dezastru. O nouă speranță pentru poporul în căutare de mici Dumnezei care să-l salveze.

„După părerea mea, avem un nou lider politic. Născut tot la Ministerul Transporturilor…”, a scris și Florin Negruțiu, realizator Digi 24, comparându-l practic cu Traian Băsescu, cel mai puternic politician de după Revoluție.

Cătălin Drulă a încercat să iasă în evidență încă de dinainte de alegerile parlamentare și a reușit. Poate puțini își amintesc că el a condiționat intrarea USR-PLUS la guvernare de demiterea lui Ludovic Orban. Poate atunci părea doar o declarație politică, însă tânărul Cătălin Drulă știa exact ce vorbește.

Dominic Fritz a cedat înainte să înceapă jocul

”Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, și nu cred că-și mai permit să-și bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiții. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiție este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestității și loialității. Nu în fața noastră, ci în fața alegătorilor. Astăzi Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0”, a fost declarația lui Cătălin Drulă de pe facebook, care i-a scandalizat pe liberali la acel moment.

Doar că noul ministru al Transporturilor este acum pe val și este uns drept nou lider politic, cu potențial prezidențiabil. Rămâne de văzut dacă va ține pasul sau dacă se va pierde la prima tornadă, precum colegul Fritz, care s-a prăbușit doar după o simplă ploaie.